Kawa ziarnista Vero Coffee House Kenya Kimama Bungoma, 1 kg
-
Tylko w e-sklepie

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
W smaku tej kawy wyczuwalne są nuty czerwonej porzeczki, żurawiny i kakao.
Jest to doskonale wyważona i subtelna kawa z Kenii, z regionu Nyeri, który jest jednym z najbardziej znanych kenijskich regionów uprawy kawy. Uprawiana jest na wysokości 1800-1950 m n.p.m., następnie zbierana ręcznie i suszona na słońcu. Dzięki wulkanicznej glebie Nyeri, doskonałym warunkom pogodowym i konsekwentnym, niestrudzonym wysiłkom plantatorów, kawa ta nosi oznaczenie AA zgodnie z kenijskim systemem klasyfikacji kawy.
SCA przyznało tej kawie 88 punktów na 100 możliwych.
KRAJ: Kenia
REGION: Nyeri
FARMA: spółdzielnia Kimama
WYSOKOŚĆ: 1800-1950 m
ODMIANA: SL-34, Ruiru-11
PROCES: Mokry
POZIOM PALENIA: Nadaje się do naparu i kawy filtrowanej
NUTY SMAKOWE: Czerwona porzeczka, Żurawina, Kakao
Skład: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie