Zestaw kawy ziarnistej Kivu + Magnifico
-
Tylko w e-sklepie
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kawa ziarnista Single Origin „DR Congo Kivu“, 1 kg
Ziarna kawy typu Bourbon charakteryzujące się słodkim aromatem marcepanu i suszonych daktyli, słodkością i lekką kwasowością owoców oraz długim i przyjemnym posmakiem ciemnej czekolady.
Region jeziora Kivu w Demokratycznej Republice Konga słynie nie tylko z niezwykłego piękna, ale także z urodzajnych gleb, tropikalnych upałów i dużej wilgotności. Plantacje kawy zlokalizowane są w pobliżu potężnego wulkanu Nyirangang, który jest otoczony żyznymi glebami, idealnymi do uprawy kawy. W ostatniej dekadzie XX wieku wiele upraw kawy zostało niemal całkowicie zniszczonych z powodu powtarzających się erupcji wulkanów i brutalnej wojny domowej. Obecnie rolnicy odbudowują swoje plantacje, sprawiając radość zarówno okolicznym mieszkańcom, jak i miłośnikom kawy – pierwsi z nich mają zapewnione miejsce pracy, a drudzy znów mogą cieszyć się doskonałym smakiem wybornej kawy.
KRAJ: Kongo
REGION: Kivu
FARMA: małe gospodarstwa
WYSOKOŚĆ: 1500 m
ODMIANA: Bourbon
OBRÓBKA: Washed
PALENIE: ciemne
PALETA SMAKÓW: marcepan, suszone daktyle, ciemna czekolada
Kawa ziarnista Charles Liegeois „Magnifico“, 1 kg
“Magnifico” to jeden z bestsellerów Charlesa Liégeois. Dominują w niej nuty ciemnej czekolady, drewna i opiekanego zboża. Aromat jest silny, a sama kawa naturalnie słodka. Po wypiciu ostatniego łyku na podniebieniu pozostaje długotrwały posmak czekolady. Z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy preferują klasyczny smak kawy.
Mieszanka ta stanowi doskonałe połączenie kaw pochodzących z różnych regionów – Brazylii, Sumatry i Gwatemali – a kluczowe nuty smakowe są wynikiem zastosowania kolumbijskiej odmiany.
W Kolumbii kawa uprawiana jest na szczególnie dużych wysokościach – miejsca uprawy kawy znajdują się na wysokości ponad 1200 metrów nad poziomem morza. Idealne warunki klimatyczne nadają kolumbijskim odmianom kawy złożoność i bogactwo.
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie