Gastronomiczne ekspresy do kawy Lelit

Filter
Cena
Typ
Cechy kawy
Stopień palenia
Odmiana Arabica
Kawa typ
Rodzaj ziaren kawy
Regiony pochodzenia kawy
Proces
Typ cappucinatore
Wynik w skali SCA
Stosowana kawa
Objętość
Typ panelu obsługi
Dodatkowe funkcje
Typ żaren
Objętość pojemnika na wodę
Pojemnik na mleko
Seria
Seria
Rodzaj
Nadaje się do automatów
Cechy
Aplikacja
Wybór porcji czarnej kawy
Wybór porcji kawy z mlekiem
Ekran dotykowy
Wielkość pojemnika na kawę ziarnistą
Wielkość porcji
Typ młynka do kawy
Kapsułka kawy zawiera
Ilość porcji
Ilość
Odpowiednie dla
Zapisane profile użytkowników
Konstrukcja żaren
Przepis na napój
Napoje z dodatkiem mleka
Dla
Liczba pojemników na ziarna
Pojemność naczynia Moka
Utrzymuje ciepło przez
Funkcje
Marki
Podłączenie do sieci wodociągowej
Rodzaj czekolady
Typ czekolady
Ilość produktów w zestawie
Zalecana ilość filiżanek dziennie
Cykle
Metoda dekofeinizacji
Stosowanie kawy
Liczba grup
Przygotowywane napoje
Producent
Przewodnik po smakach
Średnica żaren
Programowalny czas mielenia
Wbudowany młynek
Przepisy tworzone przez użytkowników
Typ
Typ
Regulator temperatury PID
Dysza parowa
Rurka gorącej wody
Podgrzewacz do filiżanek
Typ
Typ
Promocje
4 elementy

O ekspresie gastronomicznym Lelit

Gastronomiczne ekspresy Lelit to wyrafinowane urządzenia, zaprojektowane z myślą o branży komercyjnej. Barista albo baristka mogą regulować wiele parametrów, które są niezbędne, aby ziarna ujawniły cały swój potencjał.

Cechy profesjonalnych ekspresów Lelit

Z precyzją i niezawodnością, wszystkie ekspresy do kawy Lelit umożliwiają przygotowywanie doskonałych specjałów nawet na większą skalę. Oto, co wyróżnia urządzenia gastronomiczne:

Legendarne grupy zaparzające

W modelach, dostępnych w naszej ofercie, znajdziesz grupę zaparzającą L58E lub E61. Pierwsza z nich posiada wbudowany manometr, który pozwala monitorować ciśnienie. Co więcej, gastronomiczne ekspresy Lelit z 658E posiadają drewnianą łopatkę, z którą możesz kontrolować przepływ wody podczas parzenia. Z kolei inny typ grupy – E61 – daje możliwość eksperymentów z funkcją preinfuzji, dzięki czemu można odkrywać nowe sposoby przygotowania kawy.

Jedna kawa za drugą

Profesjonalne ekspresy kolbowe Lelit dzielą się na modele z podwójnym bojlerem lub wymiennikiem ciepła. W pierwszym przypadku barista nie będzie miał problemu z utrzymaniem stabilności termicznej oraz będzie mógł podawać kawę i parę jednocześnie. W drugim przypadku, przemysłowy ekspres Lelit z wymiennikiem ciepła HX pozwala parzyć kawę i spieniać mleko w tym samym czasie.

Elektroniczne centrum sterowania

Niektóre modele, m.in. Lelit Bianca, posiadają system sterowania LCC, dzięki któremu bariści mogą zarządzać m.in. temperaturą wody kawy i pary, czasem wstępnej infuzji czy bojlerem.

Funkcjonalność i estetyka

Ekspresy przemysłowe Lelit cechuje elegancki design i estetyczne wykonanie, które nadadzą prestiżu Twojemu lokalowi. Korpus i tacka ociekowa są wykonane z polerowanej stali nierdzewnej, zaś uchwyty, nóżki i dźwignia z luksusowego drewna orzechowego. 

Masz pytania?

Gastronomiczne ekspresy do kawy Lelit to doskonały wybór dla restauracji, kawiarni i innych placówek, które dążą do serwowania doskonałej kawy na najwyższym poziomie. Jeżeli potrzebujesz pomocy, aby znaleźć dobry ekspres kolbowy do kawiarni, dopasowany do swoich potrzeb, zwróć się z pytaniami do pracowników Przyjaciół Kawy. Z pewnością rozwiążą wszystkie Twoje wątpliwości!