Produkty do konserwacji
Czyszczenie to bardzo ważna czynność, mająca wpływ na prawidłowe funkcjonowanie ekspresu do kawy, a co za tym idzie i na jakość przygotowywanych napojów. Ponieważ ekspresy do kawy JURA w dużej mierze radzą sobie z tym same - pozostaje tylko czyszczenie systemu mleka i okresowe odkamienianie, aby kawa zawsze była najwyższej jakości!
O firmie Jura
JURA została wielokrotnie nominowana i nagradzana w dziedzinie technologii - głównie za innowacyjność i design. Te szwajcarskie ekspresy do kawy łatwo rozpoznać po ich eleganckim, klasycznym wyglądzie. Ekspresy te są też cenione za wygodną obsługę i specjalnie zaprojektowane menu, dopasowane do rynku (w różnych językach).
Idealne espresso
Kawy z mlekiem
Inteligencja
Technologia
Technologia aksamitnej pianki
Intelligent Pre Brew Aroma System I.P.B.A.S.
„P.E.P.®“
CLARIS - zawsze świeżo
Czy nie „przepłacę” za wybór ekspresu do kawy JURA?
Wszystkie automatyczne ekspresy do kawy mają jeden cel - zaparzenie kawy. Jednak niektórzy producenci wykorzystują specjalne technologie, które podnoszą jakość napojów kawowych. Wśród takich producentów wyróżnia się JURA. Ekspresy JURA są wyjątkowo łatwe w obsłudze, wydobywają doskonały smak w każdym napoju oraz mają dopracowany, ekskluzywny design. W tym przypadku prestiż - to nie cena produktu, ale cechy, za które zapłaty nie żałują miłośnicy doskonałej jakości kawy.
Co wyróżnia system mleczny w ekspresach do kawy JURA?
Zintegrowane systemy mleka w ekspresach JURA wykorzystują technologię dwukrotnego spieniania. W wyniku tej metody powstałe bąbelki są redukowane z mlecznej pianki i staje się ona szczególnie aksamitna, gęsta i słodsza niż przy spienianiu innymi sposobami.
Czym jest technologia P.E.P wspomniana w opisach ekspresów do kawy JURA?
Technologia P.E.P to specjalna technologia przepływu wody podczas zaparzania kawy, która pozwala uzyskać doskonałe espresso / ristretto. Woda przepływa przez zmieloną kawę w stałych, krótkich odstępach czasu, wydobywając w ten sposób wszystkie najlepsze właściwości kawy. Ta funkcja jest szczególnie ważna w przypadku napojów o małej objętości (do 40 ml), ponieważ pomaga poczuć głębię smaku i aromatu ziaren kawy - już w małej filiżance.
Dlaczego JURA uważana jest za jeden z najbardziej prestiżowych producentów ekspresów do kawy na rynku?
Szwajcarska marka JURA rozpoczęła produkcję sprzętu AGD w 1931 roku, a liderem w produkcji ekspresów do kawy została w 1980 roku. Tym samym można ją uznać za jednego z najstarszych graczy na rynku ekspresów do kawy. Co ważniejsze, marka ta nie tylko istnieje od ponad dekady, ale z roku na rok staje się udoskonala swoje produkty dążąc do jak najlepszego efektu, czyli doskonałego smaku, aromatu i konsystencji kawy. JURA specjalizuje się wyłącznie w produkcji ekspresów do kawy i akcesoriów, dbając w ten sposób o proces produkcji w najdrobniejszych szczegółach - każda część maszyny, funkcjonalność, szczegóły wyglądu są przemyślane w taki sposób, aby zapewnić jak największą wygodę użytkowania.