Ekspres do kawy Expobar Office LEVA multi boiler jednogrupowy
-
0% raty

Produkty do konserwacji dla tego modelu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Zestaw:
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Expobar „Office“ to mały i kompaktowy ekspres kolbowy, przy pomocy którego przygotowywanie kawy jest prawdziwą przyjemnością. Jest wyposażony w sprawdzone technologie i inne funkcje ekspresów Expobar.
Specyfikacja techniczna:
– Wbudowana pompa wibracyjna;
– Miedziany bojler z wymiennikiem ciepła dla grupy i profesjonalny zawór nadciśnieniowy;
– Głowica grupy z komorą bezpośredniej, wstępnej infuzji (pulsacja i kontrola);
– Jedna dysza pary i jeden zawór gorącej wody;
– Automatyczne napełnianie bojlera;
– Automatyczne wyłączanie elementu grzewczego i pompy wodnej przy niskim poziomie wody;
– Wmontowany zmiękczacz wody;
– Zbiornik na wodę o pojemności 2,75 l;
– Groupy EB-61 z kolbami z bronzu najwyższej jakości;
– Dwa wskaźniki ciśnienia;
– Podwójny system bojlera: jeden do pary, gorącej wody i do podgrzewania wody wchodzącej do bojlera, a drugi do ekstrakcji kawy (przez głowicę grupy);
– Maksymalna precyzja regulacji temperatury za pomocą technologii PID;
– Dysza parowa izolowana od gorąca;
– Dwa wskaźniki ciśnienia: jeden do odczytu ciśnienia w bojlerze parowym, a drugi do ciśnienia pompy;
– Izolowane bojlery, aby zminimalizować straty ciepła.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie