Profesjonalny ciśnieniowy ekspres do kawy Cime Mono
-
0% raty
Odpowiedni do tego produktu
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Kompaktowy, stylowy i wydajny, jednogrupowy tradycyjny aparat do kawy espresso. Z kawy mielonej przygotuje espresso i kawę czarną z kremową pianką. Przy pomocy nierdzewnego, stalowego spieniacza mleka ubijecie wspaniałą piankę do kawy z mlekiem, a wrzątek na herbatę przygotujecie dzięki specjalnej dyszy (również ze stali nierdzewnej). To urządzenie doskonale nadaje się dla prawdziwych kawoszy, którzy potrafią docenić wspaniały smak i sam proces parzenia kawy. Istnieje możliwość podłączenia tego aparatu do sieci wodociągowej.
WSPANIAŁY SMAK ESPRESSO I KAWY CZARNEJ
Przy pomocy tego tradycyjnego aparatu, przygotujecie doskonałą kawę espresso i czarną z kawy mielonej. Kawa zawsze będzie przyozdobiona gęstą, kremową pianką.
“AKSAMITNA” PIANKA MLECZNA
Przy pomocy spieniacza mleka wykonanego ze stali nierdzewnej, możecie ubić gęstą piankę do kawy z mlekiem.
MOŻLIWOŚĆ PODŁĄCZENIA DO WODOCIĄGU
Ten aparat do kawy może być w komplecie z pojemnikiem na wodę lub z hydrauliczną pompą, którą podłącza się do systemu wodociągowego
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie