Kawa ziarnista Specialty Goat Story Brazil Coletivo Caparaó, 500 g
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Ta odmiana, stworzona do parzenia doskonałego espresso bez goryczki lub do przyrządzania mocnego napoju z French pressa, należy do starannie wyselekcjonowanych kaw uprawianych przez rolników w Parku Narodowym Caparaó. Kawa rośnie tu na dużych wysokościach, co nie jest typowe dla brazylijskich ziaren.
Rdzenni mieszkańcy Brazylii – Indianie z plemienia Tupi – byli zachwyceni tym obszarem pełnym krystalicznie czystych źródeł i skalistych szczytów, kiedy odkryli go po raz pierwszy. Nazwali ten obszar Caparaó: Magiczna Góra. Z dala od zgiełku centrów miejskich Brazylii, region Caparaó jest obecnie parkiem narodowym z ugruntowaną historią ekologicznej uprawy kawy. Dzięki temu, że w końcu skupiono się na kawach specialty, kawy z Caparaó należą dziś do najlepszych w Brazylii, czego dowodem są liczne nagrody Coffee of the Year.
Idealna do: espresso
Doskonała również do: kawa po turecku, kawiarka, French Press
Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta jest oznaczona jako Specialty. Ocena SCA wynosi 82 punkty na 100 możliwych.
KRAJ: Brazylia
REGION: Caparaó
WYSOKOŚĆ: 900-2000 m
ODMIANA: Bourbon, Catuai
PROCES: Naturalny
STOPIEŃ PALENIA: Średni
NUTY SMAKOWE: Wanilia, Karmel, Czekolada
Składniki: palone ziarna kawy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie