Kawa ziarnista Dobra palarnia kawy Bio Honduras San Marco, 1 kg
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Certyfikat BIO (logo zielonego listka na opakowaniu) to gwarancja zgodności tego produktu z zasadami rolnictwa ekologicznego.
Celem rolnictwa ekologicznego jest wytwarzanie żywności wysokiej jakości stosując przy tym wyłącznie środki naturalne. Zielony listek gwarantuje tym samym, że do produkcji nie użyto produktów modyfikowanych genetycznie (GMO) ani sztucznych polepszaczy, a rośliny nie były poddawane działaniu szkodliwych chemikaliów. Producent jest również zobowiązany do ogólnej dbałości o ochronę środowiska naturalnego, o bioróżnorodność, oszczędność energii oraz o ograniczenie produkcji odpadów.
Honduras plasuje się na szóstym miejscu pod względem produkcji kawy na świecie. W ostatnich latach stał się też największym producentem kawy w Ameryce Środkowej.
W okolicach gór Puca i Opalaca, w zachodniej części kraju, znajduje się kooperatywa Flor del Café, z której pochodzi nasz BIO Honduras San Marcos.
Kraj: Honduras
Region: Lempira
Odmiana: Lempira, IHCAFE90
Skład: 100% arabika
Wysokość: 1400m n.p.m.
Obróbka: washed
Stopień palenia: ciemny, profil espresso
Paleta smaków: pomarańcza, jabłko, orzech, czekolada
Przeznaczenie: ekspres ciśnieniowy
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie