Ekspres automatyczny Gaggia Cadorna Milk RI9603/01 – czarny
-
0% raty
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Odpowiedni do tego produktu
Kawa smakuje jeszcze lepiej, gdy jest parzona w czystym, dobrze utrzymanym ekspresie do kawy. Nie każda ściereczka nadaje się jednak do ekspresów do kawy, a niektóre z nich mogą porysować powierzchnię urządzenia. Dlatego stworzyliśmy specjalną ściereczkę z mikrofibry do ekspresów do kawy.
Stworzona specjalnie do ekspresów do kawy
Wymiary: 20 x 30 cm
Skład: poliester 85%, nylon 15%.
Pranie: można prać w pralce, w temperaturze nie wyższej niż 40°C.
Smarując od czasu do czasu jednostkę zaparzającą ekspresu automatycznego, dbasz o to, by elementy mechaniczne urządzenia nadal działały sprawnie, a Twoja kawa była zawsze zaparzona tak, jak należy.
DO JAKICH EKSPRESÓW DO KAWY NADAJE SIĘ TEN SMAR?
Ten uniwersalny smar do ekspresów do kawy nadaje się do wszystkich urządzeń automatycznych z wyjmowaną jednostką zaparzającą.
JAK ROZPOZNAĆ, ŻE TWÓJ EKSPRES DO KAWY WYMAGA SMAROWANIA?
Jeśli Twoja kawa stała się wodnista i bez smaku, wyjmij zaparzacz, opłucz go i nasmaruj.
JAK NASMAROWAĆ ZAPARZACZ?
1. Upewnij się, że najpierw WYŁĄCZYSZ ekspres do kawy.
2. Wyjmij jednostkę zaparzającą z urządzenia, a następnie opłucz ją pod czystą, letnią, bieżącą wodą. Pozwól zaparzaczowi wyschnąć na powietrzu.
3. Nałożyć cienką warstwę smaru na tłok jednostki zaparzającej.
4. Nałóż cienką warstwę smaru wokół wałka w dolnej części jednostki zaparzającej.
5. Nałóż cienką warstwę smaru na szyny po obu stronach.
JAK CZĘSTO POWINIENEŚ SMAROWAĆ SWOJE URZĄDZENIE?
Częstotliwość, z jaką będziesz musiał smarować urządzenie, zależy od tego, jak często go używasz:
– 1 do 5 kaw dziennie: smaruj raz na 4 miesiące
– Od 6 do 10 kaw dziennie: smarować raz na 2 miesiące
– Więcej niż 10 kaw dziennie: smarować raz w miesiącu
Filtr do wody przeznaczony do ekspresów do kawy Philips Saeco. Używanie go gwarantuje świeżą i czystą wodę oraz ochronę ekspresu przed osadami z kamienia. Woda jest świeżo filtrowana dla każdego kubka. Cieszcie się zawsze smaczną kawą!
JAK STOSOWAĆ?
Filtr wkłada się do pojemnika na wodę i wymienia co 2 miesiące. Szczegółowe informacje znajdziecie w instrukcji obsługi swojego ekspresu do kawy.
Aby kawa zawsze była smaczna, a ekspres służył długo i niezawodnie, należy regularnie czyścić jednostkę zaparzającą.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
INSTRUKCJA UŻYCIA W AUTOMATYCZNYCH EKSPRESACH DO KAWY:
Jeśli aparat ma automatyczny program czyszczenia:
1. Włóż jedną tabletkę w odpowiednie miejsce w aparacie i postępuj według instrukcji producenta co do przeprowadzenia programu czyszczenia.
Jeśli ekspres do kawy nie ma automatycznego programu czyszczenia, ale ma pojemniczek na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę do pojemniczka na kawę mieloną i podstaw kubek pod wylewkę kawy.
2. Naciśnij guzik, który służy do przygotowywania napoju z kawy mielonej.
3. Kiedy kubek w połowie napełni się wodą, wyłącz aparat na 5 minut, aby środek czyszczący wykonał swoje zadanie.
4. Włącz ekspres i zakończ proces robienia kawy.
5. Powtórz ten proces jeszcze minimum 3 razy, ale bez dodatkowych tabletek czyszczących, aby cały wewnętrzny system został opłukany ze środka chemicznego.
6. Wyjmij mechanizm wylewki i ostrożnie przepłucz go pod bieżącą wodą.
7. Zrób dwie porcje „kawy bez kawy“, używając przycisku do kawy mielonej.
8. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Jeśli ekspres do kawy nie ma pojemniczka na kawę mieloną:
1. Włóż tabletkę czyszczącą do kubka i zalej gorącą wodą.
2. Wyjmij wylewkę i przygotowanym roztworem dokładnie wyczyść filtry.
3. Odczekaj 5 minut, aby preparat miał czas zadziałać. Powtórz operację przynamniej trzy razy.
4. Przepłucz mechanizm pod bieżącą wodą i umieść go z powrotem w ekspresie.
5. Aby oczyścić ociekacz, umieść w nim tabletkę i napełnij go w 2/3 gorącą wodą. Odczekaj 30 minut i dokładnie wypłucz.
Uniwersalny odkamieniacz “For Better Coffee”. Wykonany z naturalnych, wysokiej jakości składników odkamieniacz skutecznie usuwa kamień i zapewnia bezproblemowe działanie Twojego urządzenia.
ODPOWIEDNIE DO EKSPRESÓW:
– Automatycznych(De’Longhi, Nivona, Philips itd.)
– Kolbowych(Bezzera, Rocket Espresso, Lelit itd.)
– Kapsułkowych(NESCAFÉ® Dolce Gusto®, Nespresso, Krups itd.)
– Na saszetki(SENSEO itd.)
– Przelewowych(Moccamaster, Bosch, Ratio itd.)
– Do zabudowy(Bosch, Siemens itd.)
– Dźwigniowych(Flair, La Pavoni, Elektra itd.)
Jak go stosować?
1) Postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi programu odkamieniania Twojego ekspresu do kawy;
2) Rozcieńcz odkamieniacz w następującej proporcji: 100 ml odkamieniacza:1 l wody (jeśli instrukcja obsługi ekspresu do kawy wskazuje, że do procedury odkamieniania należy użyć 500 ml wody, zmniejsz ilość odkamieniacza o połowę i użyj 50 ml);
3) Po zakończeniu programu odkamieniania wypłucz zbiornik na wodę ekspresu do kawy czystą wodą.
Wskazówka: najpierw wlej wodę do zbiornika na wodę w ekspresie do kawy, a następnie dodaj odkamieniacz (chyba że w instrukcji obsługi ekspresu do kawy zaleca się inaczej).
Składniki: zawiera kwas mlekowy.
Warunki przechowywania: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Dodatkowe informacje:
Może powodować poważne oparzenia skóry i uszkodzenia oczu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie wdychać pary wodnej. Nosić rękawice ochronne/odzież ochronną/używać środków ochrony oczu (twarzy). W PRZYPADKU POŁKNIĘCIA PRODUKTU: wypłukać usta. NIE wywoływać wymiotów. W PRZYPADKU KONTAKTU ZE SKÓRĄ (lub włosami): natychmiast zdjąć/usunąć całą zanieczyszczoną odzież. Umyć skórę wodą/ strumieniem wody. W PRZYPADKU KONTAKTU Z OCZAMI: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i jeżeli można to łatwo zrobić. Kontynuować przemywanie oczu.
Natychmiast wezwać CENTRUM KONTROLI I INFORMACJI ZATRUĆ lub skontaktować się z lekarzem. Przechowywać pod zamknięciem. Wylać zawartość/wyrzucić pojemnik zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Obsługa
Pojemność
Ustawienia
Programy konserwacji
Wymiary i waga
Przygotowywane napoje
Pakiet zawiera
Video
Przygotowywane napoje
Informacje o produkcje
W 1950 roku Gaggia znalazła sławę w modnych kawiarniach w Rzymie, Mediolanie i Londynie. Miejsca te wkrótce stały się ikonami stylu życia lat 50. W 1977r. Firma rozpoczęła produkcję ekspresów do kawy do użytku domowego. Niezależnie od tego, czy szukasz prostego ekspresu bean-to-cup, czy też pragniesz posiadać własnego domowego baristę, Gaggia spełni Twoje oczekiwania.
Ekspres do kawy Gaggia „Cadorna Milk“ jest produkowany przez Włochów, którzy darzą espresso głęboką pasją i chcą dzielić się wysokiej jakości kawą.
10 NAPOJÓW NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI
Szeroki wybór napojów do wyboru: ristretto, espresso, caffe, espresso lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, cafe ‘au lait, spienione mleko lub gorąca woda.
NOWY AUTOMATYCZNY SYSTEM MLECZNY Z RURKĄ
Nowy CAPP w systemie mlecznym CUP pobiera mleko bezpośrednio z pojemnika lub kartonu na mleko, spienia je i wlewa bezpośrednio do kubka. Przygotuje bezbłędne latte macchiato, cafe au lait lub spienione mleko wykonane w pełni automatycznie za jednym naciśnięciem przycisku.
4 PROFILE
Maksymalnie 4 użytkowników może tworzyć i zapisywać unikalne przepisy we własnych profilach. Regulowana temperatura, moc kawy, wielkość napoju oraz możliwość wyboru między kawą mieloną a ziarnistą pozwala tworzyć napoje idealne dla każdego.
WSTĘPNE ZAPARZANIE I SZYBKO GRZEJĄCY SIĘ BOJLER
Wstępne zaparzanie polega na zwilżeniu ziaren kawy ciepłą wodą, chwile przed faktycznym parzeniem kawy. Zapewnia to ekskluzywny smak i aromat w każdej filiżance espresso. Bojler może bardzo szybko osiągnąć wysokie temperatury dzięki lekkiemu korpusowi z aluminium i stali nierdzewnej. Ciesz się gorącymi napojami od razu po włączeniu urządzenia.
CERAMICZNY MŁYNEK
Cichy, trwały i konfigurowalny młynek. Wybierz jedno z 5 ustawień, aby dostosować smak kawy: od najgrubszego zmielenia dla lżejszej kawy, po największe rozdrobnienie dla mocniejszego smaku.
PODAJNIK ESPRESSO
Model Cardona Milk ma dodatkowy, wbudowany podajnik do espresso, który pozwala na przygotowanie tego napoju w każdej chwili. Ekspres stworzy idealną warstwę cremy. Espresso to będzie również świetnie smakowało jako dodatek do mlecznej pianki.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie