
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Nazwa Ducktail pochodzi od typu zarostu, gdy dolna część brody jest bardzo podobna do ogona kaczki i może mieć dowolną długość, górna jest nieco krótsza i trochę ogolona w okolicy policzków.
Pod tą nazwą ukrywa się klasyczna mieszanka brazylijskiej arabiki i indyjskiej robusty. Cechuje ją czekoladowa goryczka, karmelowy posmak, wyczuwalne nuty orzechowe i niska kwasowość. Doskonała do kaw mlecznych na podstawie espresso.
Kraj: Brazylia, Indie
Gatunek Arabika i Robusta
Stopień palenia: średni
Paleta smaków: gorzka czekolada, karmelowy posmak, nuta wiśniowa w tle, niska kwasowość
Przeznaczenie: ekspres ciśnieniowy, kawiarka, French Press, Aeropress.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie