Kawa ziarnista specialty Fucking Strong Coffee Rwanda, 250 g
Dostawa może wynieść 1 – 3 dni roboczych *93% zamówień jest dostarczanych następnego dnia
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Czy próbowaliście kiedyś kandyzowanych pomarańczy? To własnie ten rodzaj słodyczy czujemy w tej niezwykle soczystej kawie.
Prowadzona przez kobiety spółdzielnia „Twongerekawa coko“ znajduje się na wysokości 2000 m.n.p.m., w pobliżu wulkanicznego regionu północno – zachodniej Rwandy. Gleba na tym obszarze jest doskonale przystosowana do uprawy wysokiej jakości kawy. Kawy, która charakteryzuje się wyrazistymi nutami owocowymi. Dzięki procesowi miodowemu stosowanemu przy obróbce ziaren, kawa ta posiada wyjątkową słodycz i złożoność smaku.
Chociaż najwięcej smaku i aromatu tej kawy wydobywa się za pomocą ekspresu do kawy, to z powodzeniem można ją przyrządzić również przy użyciu French Pressa, Aero Pressa czy kawiarki.
KRAJ: Rwanda
REGION: Gakenke
PRODUCENT: Spółdzielnia Twongerekawa Coko
WYSOKOŚĆ n.p.m.: 2000 m
ODMIANA: Bourbon
PROCES: Miodowy
STOPIEŃ PALENIA: Średni
WYCZUWALNE SMAKI: Kandyzowana pomarańcza,kwiat kawowca
Rodzaj: Palona kawa ziarnista.
Sposób przechowywania: Suche, chłodne miejsce.
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Opinie