Kawa ziarnista Manufaktura Kawy Brazylia Mogiana Cooxupe, 1 kg
-
LOKALNA
Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Historia Regionalnej Spółdzielni Producentów Kawy Cooxupe sięga 1932 roku. Obecnie 95% jej członków to drobni rolnicy żyjący z rolnictwa rodzinnego. Spółdzielnia posiada swój kodeks etyczny oraz strukturę wsparcia, która pozwala małym producentom uczestniczyć w programach zrównoważonego rozwoju.
Oferowana przez nas kawa pochodzi z 6 plantacji: São Sebastião da Grama, São José do Rio Pardo, Pirassununga, Mococa, Franca oraz Batatais. Mogiana jest jednym z bardziej liczących się regionów uprawy kawy w Brazylii.
Połączenie słynnej czerwonej ziemi, idealnej wysokości, umiarkowanych temperatur oraz deszczy pozwala na stopniowe i równomierne dojrzewanie kawowych wisienek, co przekłada się na wysoką jakość naparu w filiżance.
Kawa z regionu Mogiana cechuje się łagodnością i lekką kwasowością, a dzięki obróbce metodą pulped natural również słodyczą.
Kraj: Brazylia / Mogiana, Sao Paulo
Punktacja: 82 pkt
Gatunek 100% Arabika
Wysokość: 900-1100 metrów n.p.m.
Gatunek: Catuai, Mundo Novo
Obróbka: Pulped Natural
Palenie: średnie
Paleta smaków: Biała czekolada, migdały, karmel
Specyfikacja kawy
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Uwielbiam kawy Brazylijskie za wyraźny smak kawy, orzechu, czekolady. Ta właśnie bardzo przypadła do gustu, gorąco polecam, szczególnie przez dripa Hario V60!