Płyn czyszczący do systemu mlecznego JURA, 250 ml

Specyfikacja techniczna
Podstawowe cechy
Wymiary i waga
Informacje o produkcje
Często zdarzają się skargi, że ekspres do kawy przestał ubijać mleczną piankę, lub ubija gorszą niż na początku. Najczęstszą tego przyczyną jest zapchanie aparatu z powodu zabrudzenia, dlatego tak ważne jest utrzymywanie go w czystości. Płyn antybakteryjny JURA pozwala pozbyć się bakterii z systemu mlecznego urządzenia i gwarantuje, że Wasza kawa z mlekiem będzie mieć idealny smak.
Jak stosować?
Rekomenduje się uruchomić program czyszczący spieniacz mleka 1 raz w tygodniu, używając płynu antybakteryjnego. Ekspres do kawy nie ma funkcji informującej o tej czynności, dlatego samodzielnie trzeba o tym pamiętać. Do 250 ml wody nalejcie 1 nakrętkę płynu antybakteryjnego (nie więcej niż 15 ml). Końcówkę do mleka zanurzcie w roztworze i uruchomcie program czyszczenia spieniacza mleka (zgodnie z instrukcją odpowiednią dla danego modelu). Jeśli po rozebraniu aparatu na części i umyciu go, okaże się, że jeszcze zostało w środku jakieś zaschnięte mleko, można tę część namoczyć w roztworze z antybakteryjnym płynem (np. na noc), a potem przepłukać pod strumieniem bieżącej wody.
Często Zadawane Pytania
Zadaj pytanie dotyczące produktu
Polecam